maanantai 26. huhtikuuta 2010

Mangojuustokakku

    

     Tätä juustokakkua voin jo sanoa bravuurikseni. Se on todella hyvää ja jo sellaisenaan näyttävä, joten lähes aina kun joku tilaa minulta kakkua, hän haluaa tätä. Tämä oli nyt vähän muokattu versio alkuperäisestä ohjeesta sulhasen äidin allergioiden takia. Tein kakusta puolitoistakertaisen, jotta se varmasti riittäisi noin viidelletoista eikä jäisi littanan näköiseksi. Kakusta tuli todella iso ja siitä sitten jäikin puolet. Laitan tähän nyt alkuperäisen kokoisen ohjeen, joka on tarkoitettu normaalin kokoiseen irtopohjavuokaan. Itse teen kakut aina pieninä (18cm) tai isoina (26cm). 26 senttimetrin kakkuvuokaan sopii puolitoistakertainen ohje.



Pohja:

200 g kaurakeksejä
75 g voita

Täyte:

3 dl vettä
2 dl sokeria
3 munaa
4 rkl maissitärkkelysjauhoja
1 dl appelsiini-mangomehua
3 mango-pilttiä
50 g voita
200 g tuorejuustoa (appelsiini,,sitruuna,vanilja,maustamaton..)
6 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa

Kiille:

2 dl appelsiini-mangomehua
2 liivatelehteä

Pohja:

Sulata voi ja murskaa keksit. Sekoita ne toisiinsa. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperia. Näin kakku irtoaa helpommin. Painele keksivoiseos vuoan pohjalle tasaiseksi pohjaksi. Laita pohja jääkaappiin jähmettymään.

Täyte:

Laita vesi, sokeri, munat, maissitärkkelysjauhot ja mehu kattilaan. Sekoita tasaiseksi ja kuumenna kiisseliksi, älä keitä. Sekoita kiisseliä koko kuumennuksen ajan. Ota kattila liedeltä.
Lisää piltti ja voi. Jäähdytä.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n.5 min. Liuota ne tilkkaan kuumaa vettä.
Lisää kiisseliin liivate, tuorejuusto, ja vaahdoksi vatkattu kerma. Kaada seos vuokaan.
Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kiille:

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n.5 min. Liuota ne tilkkaan kuumaa vettä. Sekoita liivate appelsiinimehuun ja kaada hyytyneen kakun päälle. Anna hyytyä muutama tunti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti