perjantai 16. huhtikuuta 2010

Kevennetty amerikkalainen juustokakku



     Tämän ohjeen siskoni oli löytänyt joskus jostain lehdestä.. Hänellä on reseptikirja, minne hän keräilee ja liimailee ohjeita. Reseptiin oli liitetty kokin vinkkejä siitä, miten kakun saa varmasti onnistumaan ja miten sitä voisi vielä parantaa. Yksi vinkeistä oli keventää ja raikastaa kakkua korvaamalla puolet tuorejuustosta rahkalla. Viimeaikaisen rahkainnostukseni ansiosta tartuin tietysti heti tähän vinkkiin:)
     Laskin huvikseni kakun kalorimäärän ja sain kalorimääräksi 1577 kaloria. Kakku on siis melko kevyt. Vertailun vuoksi katsoin netistä, että yhdessä Sacher-leivoksessa voi olla jopa 500 kaloria..! Joten pienen kakun kalorimääräksi 1500 on aika vähän.
    Keveydestään huolimatta kakku oli todella hyvää. Kakku on mitoitettu 18cm:n vuokaan.

Pohja:
100 g täysjyvä Digestive-keksejä
50 g margariinia

Sulata voi. Murskaa keksit. Sekoita voi ja keksit yhteen ja painele irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin jähmettymään.

Täyte:
2 kananmunaa
75 g creme fraichea
100 g maitorahkaa
100 g tuorejuustoa
2 tl sitruunanmehua
3/4 dl sokeria
1/4 tl vaniljajauhetta tai 2 tl vaniljasokeria

Sekoita kaikki muut aineet toisiinsa paitsi kananmunat. Vatkaa kananmunat yksitellen seokseen hyvin vatkaten. Kaada seos vuokaan pohjan päälle ja paista 175 asteisessa uunissa n.40 min kunnes pinta halkeilee. Kypsä kakku höllyy hieman keskeltä ja on pinnaltaan vaalea, kakku ei saa ruskettua pinnasta. Anna kakun levätä vielä 4-6 tuntia jääkaapissa ennen tarjoilua.

2 kommenttia:

  1. Namskis! Mun täytyy kokeilla tuota kevyt versiota joku kerta. Eikä kakkujen kaloreita saa laskea!!! Se pilaa kaiken hauskuuden!

    VastaaPoista
  2. Meilläkin tehtiin juuri juustokakkua:)
    Sen kaloreita en uskalla laskea...hui!
    Philadelphia-juustosta oli saatavilla kolmea eri versiota;tavallista, 15% ja 7%,ja määhän käytin tietty ihan tavallista;D
    Herkkua oli,varsinkin vadelmamelban kanssa!

    VastaaPoista