keskiviikko 10. maaliskuuta 2010

Macarons

      Viime aikoina blogini on jäänyt kakkoseksi tenttikiireille ja Tukholman matkalle. Nyt pääsin vihdoin taas leipomaan. Löydettyäni taas monta uutta kakkublogia, innostuin monien leipomista macaroneista. Macaronivillitys alkaa olla jo hiipumassa, mutta minä tulen vähän jälkijunassa tässä asiassa ja kokeilin niitä vasta nyt ensimmäistä kertaa.
      Ensin ideana oli tehdä kevään tulon kunniaksi raikkaalla lime-valkosuklaarahkalla täytettyjä vihreitä macaroneja. Ohjeen otin Pirkasta. En tiedä oliko ohjeessa jotain vikaa vai teinkö jotain väärin (jos keksit mitä tein väärin, kerro ihmeessä!), koska ne päätyivät näyttämään tältä:

  
      Tänään kokeilin macaroneja uudelleen paremmalla menestyksellä. Päätin vaihtaa ohjetta varmuuden vuoksi, joten tällä kertaa otin ohjeen Nohannalta. Tällä kertaa mietin niin paljon, että teen kaiken oikein, että unohdin kokonaan värjätä taikinan. Mutta toisaalta viimeksi käytin pastaväriä, joten saattaa olla, että se vaikutti macaronien onnistumiseen. Tai sitten se johtui siitä, että laiskuuttani vatkasin vatkaimella mantelijauheen ja tomusokerin vaahtoon, jolloin se saattoi lässähtää. Tai sitten ne ottivat nokkiinsa siitä, että avasin uunin luukun kesken kaiken... En tiedä, mutta onneksi tällä kertaa onnistui:) Tykkäsin todella paljon macaronien koostumuksesta. Niiden pinta on rapea, mutta sisus on ihanan sitkeä. Ne muistuttavat aika paljon marenkia, mutta maistuvat minusta vielä paremmalta!


      Koska Nohannan ohjeeseen tuli enemmän mantelijauhetta kuin Pirkan ohjeeseen, minulta loppui mantelijauhe kesken... Onneksi kaapista löytyi mantelilastuja, jotka sitten pikaisesti jauhoin. Mantelilastuista jäi kuitenkin muutamia liian suuria paloja, jotka juuttuivat pursotuspussin suulle. Koska massa eipäässyt ulos pussista, päädyin lusikoimaan taikinan kasoihin. Macaroneista tulikin oikein kotona tehdyn näköisiä, koska niiden kokohaarukka oli aika suuri:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti