tiistai 30. maaliskuuta 2010

Eclairit

    

      Yksi suurimmista leipomisinspiraationi lähteistä on aina ollut Le Cordon Bleun Keittotaidon Akatemia-keittokirja. Kirjassa on paljon todella hyviä ohjeita helpoista todella vaikeisiin. Lähes kaikki ohjeet on kuvitettu vaiheittain ja niihin on liitetty vielä ammattilaisvinkkejä. 12-vuotiaana otin sen mökille mukaan ja kokeilin kirjasta kaikkea mahdollista fajitoista vaniljakohokkaaseen mökiltä löytyvillä varusteilla.. Nyt kaivoin taas kirjan esiin kun muistin kirjan eclair-ohjeen. Kirjassa ne ovat aina näyttäneet niin hienoilta. Eclairit ovat siis pitkän mallisia tuulihattuja. Kirjan ohjeessa ne on täytetty suklaalla maustetulla crème pâtissierèlla ja koristeltu tummalla suklaalla piirretyllä rusetilla. Itse käytin samaa täytettä, mutten maustanut sitä suklaalla vaan vaniljalla.

Eclairit:
100 g voita
2 1/2 dl vettä
150 g siivilöityjä jauhoja
1 tl suolaa
1 tl sokeria
4 kananmunaa

Kuumenna voi ja vesi juuri ja juuri kiehumispisteeseen ja nosta kattila liedeltä. Lisää joukkoon jauhot, suola ja sokeri ja sekoita hyvin. Siirrä kattila takaisin liedelle ja kuumenna kunnes taikina kuivahtaa ja irtoaa kattilan reunoista muodostaen pallon. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä hieman. Lisää kananmunat yksitellen hyvin sekoittaen. Jatka vatkaamista kunnes taikina on paksua ja kiiltävää. Pursota tasareunaisella tyllalla n. 8cm pötköjä. Paista eclaireja 200 asteisessa uunissa 20-25min.

Täyttäminen:

 Tee eclaireihin kumpaankin päähän pieni reikä ja pursota täytettä toisesta reiästä kunnes sitä tulee ulos toisen pään reiästä. Pursota täytettä vielä eclairin päälle tai levitä sen päälle sulaa suklaata. Koristele.

2 kommenttia: