torstai 11. helmikuuta 2010

Dammsugare


 

  Ennen joulua sain kovan innon kaikenlaisten makeisten tehtailuun. Tarkoitukseni oli tehdä dammsugareita marsipaania rakastavalle äidilleni jouluksi. Ostin jopa punaista marsipaania dammsugareiden jouluisempaan versioon. Päädyin kuitenkin kokeilemaan viittä eri toffeeohjetta ja monenlaisia eri konvehteja, joten aikaa ei riittänyt enää dammsugareille. Marsipaani sai siis jäädä kaappiin odottamaan kiireettömämpiä päiviä. Nyt keksin tehdä niitä äidilleni ystävänpäiväksi, punainen marsipaanihan sopii täydellisesti ystävänpäivään! Ohjeen löysin ruotsalaiselta reseptisivustolta, josta löytyy myös paljon muita hyviä ohjeita. En tiedä, miksi näitä kutsutaan Suomessa, vaikka tuttuja herkkuja ovatkin.
     Näissä oli aika paljon väkräämistä:) Tekemistä olisi helpottanut ja nopeuttanut, jos olisi ollut valmiiksi  kakunjämiä. Niitä ei ollut, joten leivoin erikseen sokerikakkua vain näitä varten. Sen lisäksi, että en käyttänyt perinteistä vihreää marsipaania, vaihdoin punssin kahvilikööriin. Itse en tykkää punssista ja tuntui  hölmöltä ajatukselta ostaa kokonainen pullo punssia muutaman leivoksen takia. Yllätyksekseni pidin näistä itsekin. Kahvilikööri ja tumma suklaa tasoittivat kivasti marsipaanin makeutta.



200 g marsipaania
100 g suklaata (tummaa)

Täyte:
75 g voita
125 g sokerikakkua, yms.
3rkl sokeria
1rkl tomusokeria
1 tl kaakaota
2 rkl punssia (tai kahvilikööriä)

Sekoita pehmeä voi, murennettu kakku, punssi, sokerit ja kaakao kulhossa tasaiseksi massaksi.
Muotoile pötköksi ja kuorruta marsipaanilla. Leikkaa paloiksi ja dippaa palojen päät sulaan suklaaseen. Jähmetä leivinpaperilla ja säilytä jääkaapissa.

1 kommentti:

  1. Onpa kivoja! Olen nähnyt noita täällä vihreinä. Voin kysellä onko niille jokin suomenkielinen nimi. :) Ja ihana lahjaidea äidille! Mitäs mä sitten keksisin...

    VastaaPoista