lauantai 5. kesäkuuta 2010

Kakkuviikko!

    
      Äitini täytti tällä viikolla 60 vuotta. Hän järjesti kahvitukset sukulaisille, vei kakkua töihin kahteen eri kouluun ja järjestää vielä tänään tuttavilleen syntymäpäiväjuhlat ja minä tietenkin sain kunnian leipoa kakut kaikkiin tilaisuuksiin.
      Sukulaisille järjestettäviin kahvitteluihin äitini halusi kolme kakkua. Äitini pitää prinsessakakusta ja heillä oli valmiiksi Tukholmasta ostettuja prinsessakakun valmiiksikaulittuja marsipaanipäällyksiä, joten päätimme, että yksi kakuista olisi prinsessakakku. Äitini toivoi kakkuun täytteeksi lakkahilloa ja Floran vatkattavaa vaniljakastiketta. Kakkupohjasta tuli todella muhkea, joten leikkasin sen neljään osaan. Lakkahilloa laitoin ylimpään ja alimpaan väliin, keskimmäiseen tuli vadelmahilloa. Koska vaniljavaahto oli aika löysää ja monikerroksisessa kakussa täytteet painuvat helposti alemmista väleistä ulospäin, vatkasin vaniljavaahdon joukkoon yhden maitorahkapurkin. Rahka toi täytteeseen mukavaa raikkautta ja jämäkkyyttä.



      Koska marsipaanikuorrutteet olivat aivan liian pieniä suuren nelikerroksisen kakun päälle, päätin käyttää luovuutta ja tehdä kakusta kaksivärisen. Ylimääräisestä marsipaanista taiteilin vielä rusetin marsipaanin saumakohdan peitteeksi. Vihreän ja vaaleanpunaisen marsipaanin yhdistelmä oli kaunis ja molemmat värit ovat äitini lempivärejä, hän yhdistää niitä usein pukeutumisessaankin, joten kakku onnistui lopulta todella hyvin.



     Kaksi muuta kakkuaolivat juustokakkuja. Ne on helppo tehdä ja ne voi tehdä jo hyvissä ajoin ennen juhlia. Tällä kertaa en halunnut tehdä samaa hedelmäjuustokakkua kuin aina vaan halusin kokeilla suklaajuustokakun tekemistä. Yritin ensin etsiä netistä hyvää suklaajuustokakun ohjetta, mutta sainkin lopulta siskoltani Yhteishyvän suklaajuustokakun-ohjeen. Ohje oli täydellinen, täyte oli ihanan moussemainen ja täyteläinen. Tein ohjeesta valkosuklaajuustokakun mansikkakiilteellä ja tummasta suklaasta juustokakun minttufrezza-kiilteellä ja minttudominopohjalla. Valkosuklaakakku onnistui täydellisesti. Tummempi suklaakakku onnistui myös hyvin, mutta jostain syystä frezzasta tehty kiille ei maistunut tarpeeksi.


2 kommenttia:

  1. oih ja voih, mitä kakkuja!
    Onneksi meilläkin on juuri käsillä iskän 60-vuotisjuhlat niin saa luvan kanssa taas leipoa kakkua!

    VastaaPoista
  2. Hei! Haluaisin kokeilla itsekin tuota Mariannesuklaajuustokakkua, voisiko sen ohjeen mahdollisesti saada?:)

    VastaaPoista