sunnuntai 6. kesäkuuta 2010

Helppoja piirakoita

      Tein äitini 60-vuotispäiville kolme suolaista piirakkaa. Idean näihin sain siskoltani, joka teki samanlaisia omiin hääkahvitteluihinsa. Siskoni on Raisiolla töissä, joten hän käyttää aina innokkaana oman firmansa tuotteita. Hän sai minut ihastumaan Sunnuntain ruisperunapiirakkataikinaan. Etenkin, kun järjestää juhlia ja on paljon muutakin järjestettävää, on ihanaa kun voi käyttää valmista taikinaa. Ruisperunataikina on todella hyvän makuista ja vähän terveellisempää kuin tavallinen.
      Yksi piirakoitsta oli suora kopio siskoni tekemästä piirakasta: ruisperunataikinaa, täytteenä paistettua sipulia ja savuporoa. Päälle laitoin samaa kuin siskonikin eli 1prk ruokakermaa, 2 kananmunaa, 1prk tuorejuustoa ja mausteita. Itse käytin pippurituorejuustoa maustamattoman sijasta.      Toinen piirakoista oli lohipiirakka punaisella ja vihreällä paprikalla. Täytteessä oli 1prk ruokakermaa, 2 kananmunaa, mausteita ja 1 prk kylmäsavulohituorejuustoa.

                                       

      Kolmas piirakka oli quiche lorraine eli kinkkujuustopiirakka. Täytteenä oli kinkkua, juustoraastetta, 1prk ruokakermaa, 2 kananmunaa ja mausteita.


                                               

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti