tiistai 19. tammikuuta 2010

Muffinssivuokien monikäyttöä


     Minulla on kaapissa silikonisia yksittäisiä muffinssivuokia sekä silikoninen kuuden muffinssin "pelti". Kun löysin kaupasta vielä värikkäitä minimuffinssivuokia, päätin ottaa kaikki kerralla käyttöön.                                        
   Silikonisiin yksittäisvuokiin tein Suolaiset ja makeat piirakat-kirjani ohjeella sitruunarahkapiiraita. Itse en ole ennen tykännyt rahkasta leivonnaisissa, mutta näihin ihastuin heti. Keksin jopa jo, että kesällä haluan tehdä niistä raparperi-version. Piiraissa oli pohjan ja rahkapäällyksen välissä lemon curd-sitruunatahnaa yllätyksenä. Yllätys siksi, että sitä ei näy päältä päin, mutta myös siksi, että sitruunatahna alkaa välittömästi ensimmäisen haukun jälkeen valua vaatteille..


      Viimeaikaisen cupcake-innostukseni johdosta päätin tehdä minimuffinssivuokiin minicupcakeja. Cupacake-innostuksestani saan kiittää Baka baka liten kaka- blogin ihania cupcakeja! Tein taikinan pienestä ruskeasta leivontakirjastani löytyvällä, äidiltä perityllä, ihanalla muffinssiohjeella, jonka maustoin kaakaojauheella ja rouhituilla hasselpähkinöillä. Kuorrutukseen laitoin tuorejuustoa, minttuaromia, sulaa suklaata ja kermavaahtoa. Cupcaket onnistuivat, mutta minun olisi pitänyt malttaa odottaa hetki kuorrutuksen kanssa - se parani, kun se sai hetken maustua ja maut ehtivät tasoittua.


      Suolaiset pikkupiirakat tein siskoni tekemän piirakan innoittamana. Käytin joulutortuista jäänyttä valmisvoitaikinaa pohjana. Täytteeksi laitoin pestoa ja kirsikkatomaatteja sekä päälle vielä paksun siivun mozzarellaa. Niistä tuli herkullisia, raskaita, mutta myös kirsikkatomaattien ansiosta raikkaita.

1 kommentti:

  1. Herkullisen näköisiä! Kiva kun kiusaat dietillä olevaa... Nuo rahka versiot olis varmaan superherkullisia!

    VastaaPoista