torstai 7. tammikuuta 2010

MMF     Nyt kokeilin jo toista kertaa MMF-tahmaa. Olin lukenut massasta muista kakkublogeista aika paljon ja kuullut vielä lisää, joten halusin kokeilla sitä myös itse. Ensimmäisellä kerralla massa tosin joutui lopulta roskiin, koska en ehtinyt käyttää sitä. Mutta tällä kertaa oli juhlat tulossa, joten oli ihan mukavaa olla luottavaisin mielin, kun oli saanut sen jo kerran onnistumaan.

  
     Vaahtokarkkimassa on hauskempi vaihtoehto marsipaanille ja sopii paremmin lapsille, jotka eivät aina marsipaanista tykkää. Se on juuri niin makeaa ja ehkä vielä makeampaa kuin mitä aineksista voi kuvitella. Ohjeen löysin Marielta. Päätin tehdä vaivauksen vatkaimeni taikinakoukuilla, sillä loppuvaiheessa vaivaus on aika raskasta varsinkin kun sitä on tuplamäärä.


     Massan käytin Laban-kakun päällystämiseen. Tein Labanin pellin kokoiseen pohjaan, joten päätin tehdä kaksinkertaisen määrän vaahtokarkkimassaa. Lopulta tajusin, että yksi olisi luultavasti riittänyt. Käytin valkoisia ja vaaleanpunaisia vaahtokarkkeja ja lisäsin massaan vielä sinistä elintarvikeväriä. Massan teko on helppoa, mutta tosi tahmaista puuhaa, kuten kuvista näkee..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti