lauantai 16. lokakuuta 2010

Puolukkatoffeekakku

      Sain loistoidean eli keksin tehdä banoffeekakkua puolukoilla. Olen pitkään halunnut kokeilla kondensoidun maidon kanssa kaikenlaista. Kondensoidusta maidosta tehty kinuski on todella makeaa, joten  halusin yhdistää siihen jotain, mikä tasapainottaisi sen makeutta paremmin kuin banaani. Keksin vaihtaa sen puolukoihin! Sitten päätin tehdä vähän taustatutkimusta erilaisista banoffeekakkuohjeista ja sain selville, että kinuskikissa olikin keksinyt ideani jo ennen minua! Noh, päätin kuitenkin kokeilla puoloffeeta. Päätin keittää samalla kertaa kaksi purkkia kondensoitua maito kinuskiksi. Huonosti kävi, sillä keitin niitä saman verran kuin viimeksi yhtä eli kaksi ja puoli tuntia. Kinuskin keittyminen olisi kahdella purkilla samassa kattilassa vaatinut paljon enemmän aikaa, joten kun avasin maitopurkin tehdäkseni puoloffeeta, havaitsin, ettei purkissa ollutkaan kiinteää kinuskia vaan löysähköä kinuskikastiketta. Kinuski oli myös huomattavasti vaaleampaa kuin enemmän ketettynä. Maku oli silti hyvä, joten päätin jatkaa puoloffeen tekemistä. Puoloffeesta tulikin todella kaunis...



      ...kunnes sitä ryhdyttiin syömään. Kinuski oli niin löysää, että kermavaahto suli siihen ja ne lähtivät yhdessä valumaan kohti lautasen reunoja, kun keksipato ei enää ollutkaan pitelemässä niitä.



Pohja:

200 g digestive-keksejä
100 g voita tai margariinia

Murusta keksit. Sulata voi. Sekoita ne keskenään ja painele vuoan pohjalle ja reunoille.

Täyte:
1/2 prk kondensoidusta maidosta tehtyä kinuskia
2 dl kuohukermaa
1-2 dl puolukoita

Levitä kinuski pohjan päälle. Vatkaa kerma vaahdoksi, makeuta hieman sokerilla. Levitä kermavaahto kinuskin päälle ja ripottele lopuksi puolukat vielä kakun päälle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti