lauantai 16. kesäkuuta 2012

Vihreä raparperijäätee

Tulin juuri kolmen viikon matkalta Japanista. Kolmen viikon aikana Suomeen saapui kesä, jonka ansiosta kaikki paikat kukkivat ja raparperit kukoistavat. Japanissa oli tosin vielä huomattavasti lämpimämpää kuin täällä, mutta Suomen kesä on Suomen kesä ja siitä pitää osata nauttia sellaisena kuin se on. Kolmen viikon leipomis- ja kokkaustauon ansiosta olen nyt ihan into piukassa kokeilemassa kaikkea mahdollista ja leipomassa kaikkia vanhoja ihania herkkuja. Seuraavina listallani on raparperipiirakka äitini ohjeella ja omalla ohjeellani.

Japanin matka inspiroi minua paljon. Siellä sai maistaa kaikkea uutta ja syödä kauden herkkuja parhaimmillaan. Heti kotiin tultuani olen käynyt jo monta kertaa torilla hakemassa kaikkea herkullista. Eilen sain äidiltäni raparpereja ja sain päähäni tehdä Japanista ostamastani vihreästä teestä ja raparperista raparperijääteetä. En edes etsinyt mistään ohjetta vaan halusin kokeilla soveltamalla itse keksimääni jääteetä. Se kannatti, koska teestä tuli ihanaa. Siinä yhdistyy vihreän teen terveysvaikutukset ja raparperin ihana maku. Tästä ohjeesta jää vielä yli raparperimehua, jonka voi käyttää seuraavan teen tekemiseen tai juoda sellaisenaan.

Vihreä raparperijäätee

1,5 l vettä
noin 4 keskikokoista raparperin vartta
1,5 dl sokeria
2 tl vihreää luomuirtoteetä
2 dl vettä

Pilko raparperit ja laita ne kattilaan sokerin ja veden kanssa. Raparpereja ei kannata kuoria, koska raparperin kuorien väri antaa jääteelle kauniin vaaleanpunaisen värin. Keitä kunnes raparperit hajoavat. Maista mehua: jos raparperi ei maistu tarpeeksi, keitä lisää; jos taas mehu on liian kirpeää, lisää sokeria. Siivilöi mehusta raparperin palaset pois.

Hauduta vihreä tee kylmään veteen 5-10min. Kaada noin 7 dl jäähtynyttä raparperimehua teen joukkoon ja maista vielä, että tee ja raparperi maistuvat sopivasti.

3 kommenttia:

  1. Hmmm... Kuulostaa ihanalta. Täytyykin käydä Vaarin luona ja kokeilla tätä. :)

    VastaaPoista
  2. Moikka! Kerroit eräässä postauksessa, että Cafè M ansikkapaikan pitäjä myy edelleen paikan reseptikirjoja. Miten sellaisen saisi hankittua?

    VastaaPoista
  3. Moikka! Mansikkapaikan pitäjä asuu entisen kahvilan yläkerrassa. Ovessa oli kahvilan sulkeuduttua lappu, jossa luki, että kirjan voi ostaa soittamalla hänen numeroonsa. Soitin ja sovin, että haen kirjan seuraavana päivänä. Uskon, että niitä on vielä hänellä myynnissä. Voin antaa puhelinnumeron niin voit kysellä häneltä itse lisää: 050 355 4349. Kiva kuulla, että kirja kiinnostaa! Suosittelen itse kyllä kirjaa lämpimästi, kunhan vaan ei pelkää kaloreita ;)

    VastaaPoista