sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Järjetön kakku!


Isäni on aina sanonut leivonnaisista, että niissä on puoli kiloa voita ja sokeria. Yleensä se ei ihan kirjaimellisesti pidä paikkaansa vaan kertoo enemminkin hänen tyylistään liioitella. Tämän kakun kohdalla tämä sanonta kuitenkin oli vähän liiankin lähellä totuutta... Ostin turkulaisen Mansikkapaikka-kahvilan reseptikirjan, kun kahvila lopetti toimintansa. Kahvilasta sai aivan ihanaa suklaakakkua, jota maistaessaan tiesi saman tien syövänsä kenties maailman ihaninta ja samalla epäterveellisintä suklaakakkua, joka oli kaiken lisäksi täytetty kuorrutettu valkosuklaavoikuorrutteella. Ostettuani kirjan järkytyin kakun ainesluettelosta, mutta minun oli silti leivottava sitä. Tätä kakkua myytiin kahvilassa myös tummasuklaa- ja maitosuklaa kuorrutteilla, mutta halusin tehdä valkosuklaakuorrutteella, jota itse maistoin kahvilassa. Itse reseptiä en viitsi julkaista netissä, koska mielestäni minulla ei ole siihen oikeutta. Mansikkapaikan reseptikirjoja myydään yhä, joten ne, jotka haluavat ohjeen, voivat ostaa sen kahvilan entisteltä pitäjältä Terhi Jermyniltä. Kakun sisälmyksistä kerron kuitenkin hieman selventääkseni, miksi kakku on mielestäni järjetön. Sen tumman suklaisen maun taustalla on paljon tummaa kaakojauhetta ja tummaa suklaata. Kosteudesta pitää huolen ranskankerma, fariinisokeri, useita kananmunia ja järjetön määrä voita. Kuorrutukseen tuli toinen järjetön määrä voita, valkosuklaata ja tomusokeria.


Kakku on kuitenkin myös järjettömän hyvää. Tässä kakussa kannattaa panostaa suklaan laatuun. Vaikka valkosuklaakuorrutetta tuntui aluksi olevan aivan liikaa, kakkua syödessäni muistin, kuinka sen makea ja kermainen maku tasapainottaa tumman suklaakakun makua. Laitoin kakun päälle vielä koristeeksi mansikoita raikastamaan kakun täyteläisiä makuja.



keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Hiljaiseloa...

Blogi on ollu viimeisen ikuisuuden tauolla. Yliopisto-opiskelijan aika menee valitettavasti opiskeluun ja töihin, joten aikaa blogille ei kauheasti ole. Kesä kuitenkin jo koputtelee ovelle, joten toivottavasti ehdin kesän aikana päivittämään blogia ahkerammin. Intoa ainakin löytyy taas tauon jälkeen :)

Hiljaiselo ei kuitenkaan ole tarkoittanut leipomiselle loppua. Tässä joitakin kuluneen lukuvuoden aikana tehtyjä leipomuksia:

Vaniljajuustokakkua


Lusikkaleipiä


Cremé brûléetä


Punajuurisuklaakakkua


Inkivääripikkuleipiä ja kandi


Suklaafondantia mustikkahillokkeella


Kevätkääryleitä


Jouluhalko


Joulukarkkeja siskon ja siskon 3v. tytön kanssa


Pizzaa


Siskon tytön 3v. synttäreille kärpässienikakkuja


Suklaakakkua


Hiukan epäonnistunutta tarte tatinia


Laskiaispullia ja rahkapullia ensin itselle ja sitten 60 kpl ainejärjestön laskiaisvastaanotolle


Tiramisua


Crepes suzetteja, jotka ehtivät häviämään ennenkuin muistin ottaa kuvan :)